onsdag 18. august 2010

Vikingsommeren og museumshøsten

Sommerens besøk på Gudvangen var en suksess med mye bedre vær en det som var meldt. Med hjem ble en "sax" og en recurve bue, samt nye erfaringer, telplugger og annet småtteri, og lysten på en større bil. Suzuki Ignis'en var lastet til bristepunktet både innvendig og utvendig. Vikingkister, soveposer, teltduker og annet tok ganske stor plass. Faktisk så stor at det ikke var plass til noe mer inne i bilen, på taket lå plankerøysa med telstenger og gjorde lasten enda tyngre. Med en så stor mengde last strevde bilen i bakkene og å kjøre forbi uten flre kilometer å gjøre det på var utenkelig, en 1,3 l bensinmotor er kanskje ikke det beste for slik fart, men vi kom fram. Større bil hentes i dag slik at vi går vikinghøsten romsligere i møte.
Til helgen skal det arrangeres vikingdag for bygdafolket på Ålvundeid. Dette er en gjengjeld for sponsormidler Ungdomslaget Frihug gav museet til vikingmarkedet. Med et par håndtlangere samt plass i bilen skal dette gå knirkefritt får en tro. Helgen etter er det til Sunnmøre på marked i hjørungavåg (Hareid kommune). Til anledningen er vikingteltet bygd på slik at vi nå har en bod-del og en sovedel/lagerplass. Dette vil nok gjøre vikinglivet enklere, samt at det blir plass til overnattingsgjester. En kleskiste må også lages og kanskje andre ting slik at en har noe å selge på markedet.
Helga etter bærer det til meisingset for å besøke langhuset til Edvard. Jeg har vært der flere ganger før, også som hjelpesmann, men det er alltid noe nytt å se når en kommer innom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar